De skjulte talenter spirer

Street Station  er et atelier, der giver unge lokale kunstnere mulighed for at have et rum hvor de kan udvikle sammen med andre.

Street Station er et mødested og et forum, hvor alle er velkomne, og hvor vi udfordrer og stiller os kritiske over for den danske kultur og det danske samfund. Vi er interesserede i personlig udvikling, vi er interesserede i at hjælpe hinanden og se hinanden spire og gro. Vores kunst er, ligesom for så mange andre kunstnere, hvis vigtigste og mest betydningsfulde udtryk form og vores individuelle aftryk på Aalborg, kulturen og samfundet.

Vi tror på, at vi skaber en bedre verden for hinanden, vores medmennesker og vores samfund, ved at dele vores historier, vores ambitioner og vores håb for verden.

Vi tror på at Street Station er et solidt springbræt for at alle os unge kunstnere, som ønsker at leve af vores kunst. Vi kan mærke, at vi at gør noget godt for os selv og for vores miljø, og vi ved, at vi kan være med til at skabe en bedre, bredere, mere åben og accepterende kultur i Aalborg og vores samfund.

Vi tildeler vores kunstnere ansvar og igennem det ansvar mærker vi, at vi er i stand til at skabe og sørge for vores medmennesker. Unge kunstnere skal ikke glemmes eller pakkes væk – her har vi gode og frie rammer, og der skal være plads til, at skjulte talenter kan spire, i stedet for at gå til spilde.

Hvem er vi?

Street Station er en del af UngAalborg og er et atelier, som udskiller sig, fordi vi har fokus på det anderledes og det urbane. Street Station er udelukkende et atelier for unge mennesker i alderen 15-25 år. Vi er ca. 12 faste kunstnere, og derudover har vi ca. 20 tilknyttede unge kunstnere i Aalborg og omegnen. Kunstnerne er tilknyttet atelieret ét år af gangen, med mulighed for at genansøge, i op til 3 år. Projektleder af Street Station er Frida Stiil Vium, som har ansvaret for udvælgelse af unge kunstnere, planlægning og koordinering af events og hjælp til kunstnerne, i forbindelse med personlig branding på bl.a. de sociale medier, samt rådgivning om kunsten som levevej. De 12 faste kunstnere har alle et stort ansvar, som følger med privilegiet at være en del af Street Station. De faste kunstnere står selv for planlægning af deres daglige gang i atelieret og er fælles om at sørge for at holde atelieret rent og pænt. Yderligere har alle faste kunstnere fået tildelt personlige opgaver og poster, som f.eks. en, der er ansvarlig for vores markedsføring på de sociale medier. Tidligere kunstnere i atelieret har efter deres tid på Street Station, også haft succes med at skabe deres egne projekter.

Street Station har nu været aktiv siden 2014 og har efterhånden mange projekter på bagen.

  • Samarbejdet med “Aalborg i rødt” (dekoration af vægge flere steder i Aalborg)
  • “Aamaze festival”, 2 år i træk (Livepainting)
  • “Building brigdes” (Oprettet kunstworkshops i en flytningelejer i Grækenland, Thessaloniki)
  • “Projekt Nørregade” (1 måneds åbent kunstværksted, i en forladt butik i Nørregade)
  • Streetmekka Equality Jam (Ansvarlig for kunstworkshop for 30 asylbørn + andre kunstinteresserede børn i Aalborg)
  • “Aktiv sommer” (Ansvarlig for kunst/graffiti workshoppen for 15 børn i en uge i sommerferien)
  • “Sønderborg breakdown” (Oprettet paste-up graffiti workshop i samarbejde med Sønderborg festival og Hiphophup)
  • Årsudstillingen ”Reality check”.
  • Årsudstillingen ”YOUniverse”.
  • Indgået samarbejde med Elsk Aalborg i forbindelse med Elsk Aalborg ugen d. 9. – 16. september 2017